söndag 16 februari 2014


Jag ska berätta om kopplingar mellan boken och filmen som vi sågs.

När jag såg tjejerna i filmen som kastade lasso då kom ihåg mig Agnes som gjorde samma sak som dem.

När jag såg helikopter filmen då kom ihåg mig Agnes som flög med helikopter på fjället

När jag såg Mimmi i filmen som var stolt över sin ursprung då kom ihåg mig Agnes som var också stolt över sin ursprung.

söndag 9 februari 2014


                                      
                                         Det var första gången som jag körde bil.


Det var en dag när jag och min mamma var på väg hem och vi var jättetrötta. Där kom Einar som var lärare i våran skola och frågade om vi ville ha skjuts?

Först tvekade min mamma  lite och ville inte men när jag såg surt och trött på henne övertygade jag och mamma att skulle  vi åka med Einars bil.  Einars bil stannade och han behövde starta om den. Han bad mig om hjälp och jag gick fram till hans bil och han sa till mig att jag skulle sitta mig bakom ratten och gasa och jag gasade och gasade tills bilen startade igen. Men plötsligt började bilen gå öka  och jag hade ingen kontroll över  bilen en bit bort cyklade Tor Holm och samtidigt skrek Einar till mig att bromsa och jag visste inte vad bromsen är och bilen närmade sig till Tora Holm.

jag tyckte det var skrämmande och roligt.Det var skrämmande eftersom det var nästan att  jag körde på Tor Holm . Roligt eftersom jag körde bil för första gången i mitt liv.

söndag 2 februari 2014


Första boksamtal med klasskamrater och lärare 
Idag hade vi första boksamtal om en bok som hette sms från soppero  i skolan det var jättekul eftersom vi hade en spännande boksamtal och alla fick säga om sin citat men några hade inte citat än då det gick bra och alla fick säga någonting.

Jag lärde mig nya ord och nya idéer av de andra till med lärare som skrev på tavlan. jag hoppas att nästa gång alla ska ha en bra citat och ska vi diskutera om det lite mer.