torsdag 25 september 2014


Inledning

Nu har vi diskuterat det andra kapitlet av boken "Jag är Zlatan". Vi var fyra personer under samtalet. 

Åsikt

De andra tyckte också synd om Zlatan för att han fick en örfil när han trillade från taket. De tyckte även att det var fel av hans pappa att dricka fast han drack på grund av sorg.


Egen åsikt

Jag tyckte att det var tragiskt att Zlatan fick en örfil när han trillade ner från taket. Man får aldrig slå ett barn. 
Det var även synd att Zlatan inte fick så bra uppfostran, hans föräldrar skillde ju säg när han bara var två år gammal.

Avslutning

Jag tyckte diskussionen gick bra därför att alla lyssnade på varann och det märks nu att alla tycker om boken. Vissa har ju mer lässug än andra.

torsdag 18 september 2014


Idag vi hade första diskussion om Zlatanboken. Vi har läst en kapitel av boken och diskuterade om den till varandra. Vi var fem elever och lärare på diskussionen och den handlade om  Zlatans upplevelse i Barcolna i en världen bästa fotboll lag.

Alla hade olika åsikter och frågor om bokens första kapitel. Det var några som frågade, varför bokens första kapitel började så? Och läraren också sa jag förväntade mig inte eller på sätt. En annan elev tänkte också varför Zlatan fick inte spela som han ville? Men det var mycket regler i Barsolna så att spelarena kunde inte vilja själva. Därför att Zlatan fick inte bra kontakt med sin tränare till och med blev tjafs mellan dem.


jag tyckte det var också lite konstigt att boken första kapitel började så. Men jag tror att  Zlatan var en känd  fotboll spelare. Därför att han ville berätta om sin upplevelse i fotboll som han spelade  i världen bästa lag. Det kanske locka människorna intressen att läsa hans bok.


I slutet jag säga vi har haft en bra diskussion och jag fick många tankar och ideer av de andra hoppas nästa gång ska bli ännu bättre.