tisdag 11 november 2014

Skulle jag kunna byta min religion?

Det är en svår fråga som behöver ett klokt svar för att övertyga mig själv i första hand och andra personer som kanske läser min blogg men jag försöker att svara på ett enkelt sätt.

Å ena sidan min religion är islam och jag växte upp med den religionen från jag var barn. Min familj har uppfostrat mig beroende av islams doktrin men när jag har läst frågan tänker jag på många viktiga frågor t. ex det finns en Gud i det universumet ? varför jag är muslim?, kan jag konvertera min religion?, så jag tänker och betraktar mycket efteråt har jag ett resulte att det inte finns en relion utan finns en Gud, och det reslutet finns i  en urkand bok ^Quran^ som har jag läst och den boken har beskrivt Gud med ett utmärk sätt.

Å andra sidan försöker jag hitta en beskriving av Gud i andra religioner genom att fråga andra personer och surfa på nätet men jag har inte övertygat så att det är svårt för mig att konverta en religion men om jag skulle hitta en annan religion bättre an islam som ger oss förklara för allting i vår värld skulle jag konvertera min religion. När jag säger att min familj är muslimska så det betyder inte att jag bör vara en musliska person lik min family. Däremot är jag fri att bestämma vilken religion jag vill tro.

Dessutom att tro på Gud som är ett viktigaste mål måste befinnas på någon   religion för att man ska känna sig trygg när man ber Gud att hjälpa sig i svåra situationer. Den tro hjälper man också att rengöra sina tankar och sin själ och lära sig hur man kan behandla mot alla människor även djur korrekt. Vi muslimer tror på alla religoner och den är en av viktiga islams doktriner.

Diskussionen var utmärkt idag och en lärare berättar om olika religioner i sverige. Jag har lärt mig nya information av elevernas religioner t. ex varför religiösa personer har på sig speciella kläder.



Ja
Nej
Rubriken är en fråga som man kan svara ja eller nej på? Eller en fråga med två sidor?

x

Inledningen- Berättar den som skriver bakgrunden till sitt intresse för frågan?
x

Presenteras frågan och dess två sidor?

x
Ja-sidan/ena sidan – Markeras sidan med nytt stycke?
x

Får vi veta att det är ja-sidan som diskuteras i första meningen?
x

Motiverar skribenten (den som skrivit texten) varför han eller hon svarar ja på frågan?
x

Ges det exempel för att tydliggöra motiveringen?
x

Nej-sidan/andra sidan – Markeras nej-sidan med nytt stycke?
x

Får vi veta att det är nej-sidan som diskuteras i första meningen?
x

Motiverar skribenten (den som skrivit texten) varför han eller hon svarar ja på frågan?
x

Ges det exempel för att tydliggöra motiveringen?
x

Slutsats summering – Markeras med nytt stycke?
x

Är slutsatsen tydligt formulerad?

x
Kommer du fram till samma sak genom att läsa texten?
x













































Det var bra med hennes text att hon hade en tydlig rubrik, styckeindelning  och en bra förklaring till texten. 

Det som intresserat mig var rubriken "skulle jag kunna byta min religion"  Idag många människor byter sin religion på grund av de säger att religion skapat konflikt bland människorna. Jag tycker det är fel tanke för att religionen visar till hur ska man leva på jorden. Inte göra konflikt eller dödat varandra. 

Det som ska hon jobba på det är tydligt slutsats, böja verb, ska tänka på att sätta punkt, annars det var helt ok 

måndag 10 november 2014


      Skulle jag kunna tänka mig att försörja min fru?
  
Jag är en singel person har inte gift mig än. Om jag ska gifta mig med någon. Jag vill se vad är bäst för henne. För att vi lever ett långt liv det behövs samma tankar om vi ska klara oss i framtiden. Frågan är skulle jag kunna tänka mig att försörja min fru?

I mitt hemland det är inte vanligt att kvinnor jobbar. De är nästan alltid   hemma med barnen och tar hand om de i  stället att de ska jobba.Det är nästan deras jobb dessutom  ett barn behöver stod av sina föräldrar när männen jobbar så måste vara någon hemma vid barnen. Där finns inte dagis eller någon annan ställe att man kan lämna barnen där tills att de är klart med jobbet. Där för alltid män försörja sin fru.

Å i andra sidan är också en viktig del ekonomen för vårt liv. Om ett lön inte räcker till vårt liv så att bör min fru ska jabba tills vi ska kunna klara oss. Idag har blivit vanligare att kvinnor jobbar och stödja sin man vid ekonomin.

Jag tycker att man kan klar ekonomin det behövs inte att frun ska jobba. För att ett barn behöver hjälpe alltid när de är små. Det är bättre att hon ska stanna hemma för att hem jobbet är också ett jobb. Det behövs också någon ta hand hemmet.