torsdag 23 oktober 2014


 Dagens diskussion om Zlatans bok från kapitel nio till elva. Vi diskuterade om Zlatans tjej hur hittade han henne, vad tyckte han om hennes still och varför han tyckte om den här tjejen lite speciellt? Dessutom Zlatan relation med den nya tränaren som han haft i Ajax. Och Zlatans hemska bilkörning som han körde över hastighet med en sin pollare. Hans pollare var liv rädd när Zlatan körde 300 med bilen och struntade i trafikljuset. Också vi fick en bedömning mapp av lärare i den mappen vi ska fylla vad vi diskuterade.

Alla hade med sig någonting att säga i diskussionen och vi hade olika åsikter. Exempelvis Sarah  pratade om Zlatans tjej och hon sa de var med varandra men de visste inte riktigt vad de höll på. Zlatan själv tyckte att de är som två kompisar på en vis.

Jag tyckte att Zlatan  var lite löjligt  med den tjejen från början. De sa till varandra en väldigt fullt ord på engelska. Och ingen av de vill vissa att de är intresserad av varandra. Men de ville det att vara ihop synd för de att inte ville vissa sin kärlek till varandra.

 Slutligen jag tyckte det var en bra diskussion men var lite i gruppen men ändå det gick bra. Alla hade olika åsikter och tankar vi diskuterade mycket bra tyckte jag än fåran gången. Också vi fick en bedömnings mapp av lärare det var väldigt bra vi kan se i den mappen vad vi hade hjort i diskussionen. Dessutom den bra för vår läsförståelse tycker jag.

torsdag 16 oktober 2014

I                        
      Sammanfattning om Zlatans bok från kapitel tre till fem

Zlatan är en riktig bra fotbollsspelare. Han spelar i klubben PSG paris nu. När han var ung spelade han i klubben MBI malmö det var han sex år, när han började spela i första klubben. Zlatans pappa var aldrig på matcherna på grund av att han gillade inte fotboll. När man brinner för något är det svårt att forstätta om man inte får stöd i det man gör. Och i och med att pappan inte dök upp så fick Zlatan inte de stöd från början som han kanske hade behövt.

Zlatan fick så mycket skit från andra så han började fundera på att byta från fotboll till sporten hockey.

I början av kapitel tre så han spelade en match som till en början gick dåligt. Och Zlatans lag låg under med 4-0. Zlatan var till en början bänkad men till slut fick han spela och gjorde han 8 mål.  

Zlatan säljde lotter på grund av att han ville följa med på fotbollsresan. Det gick dåligt för Zlatan att sälja lotterna. Han sålde en lott av alla lotterna resten köpte hans pappa och Zlatan tyckte det var orättvist. 

torsdag 9 oktober 2014



Dagens diskussion. Vi diskuterade om Zlatans bok från kapitel fem till sju men elev som var ny i vart grupp hon hade inte läst så mycket.Så vi pratade också i början av bokens kapitel ett, två och tre för att hon också hänga med. Exempelvis vi pratade hur väste upp Zlatan?

Alla i gruppen tyckte att Zlatan var en stark person för att hans uppväxt var svårt i den tiden som han växte upp. Han levde i ett område som var olika typer av invånare dessutom hans pappa var fattig och alkoholist. men Zlatan kämpade för sitt mål han brydde sig inte om alkohol sånt. Men Zlatan försökte att stoppa sin pappa att inte dricka alkohol det gick inte att hejda. För att hans pappa drack på grund av sorgen.

Jag tyckte också att Zlatan var en stark person som tog hand om sig själv. Så att han inte hamnade i sånt läge som hans pappa var och dessutom han inte fick så mycket stöt av sin pappa, när han spelade fotboll. Han hade inte eller pengar att ta sig till fotbollsplats som han brukade spela fotboll där. När han fick inte skjuts och inget att ta sig in till fotbollsplan så han  stal cyklar av andra människor.

I slutet jag vill säga vi hade en underbart diskussion och lockade en annan elev från andra gruppen till var grupp. Alla hade att säga någonting i diskussion och det var jättebra vi haft en roligt diskussion tillsammans. Det värkte att alla intresserad av Zlantans bok.