torsdag 9 oktober 2014



Dagens diskussion. Vi diskuterade om Zlatans bok från kapitel fem till sju men elev som var ny i vart grupp hon hade inte läst så mycket.Så vi pratade också i början av bokens kapitel ett, två och tre för att hon också hänga med. Exempelvis vi pratade hur väste upp Zlatan?

Alla i gruppen tyckte att Zlatan var en stark person för att hans uppväxt var svårt i den tiden som han växte upp. Han levde i ett område som var olika typer av invånare dessutom hans pappa var fattig och alkoholist. men Zlatan kämpade för sitt mål han brydde sig inte om alkohol sånt. Men Zlatan försökte att stoppa sin pappa att inte dricka alkohol det gick inte att hejda. För att hans pappa drack på grund av sorgen.

Jag tyckte också att Zlatan var en stark person som tog hand om sig själv. Så att han inte hamnade i sånt läge som hans pappa var och dessutom han inte fick så mycket stöt av sin pappa, när han spelade fotboll. Han hade inte eller pengar att ta sig till fotbollsplats som han brukade spela fotboll där. När han fick inte skjuts och inget att ta sig in till fotbollsplan så han  stal cyklar av andra människor.

I slutet jag vill säga vi hade en underbart diskussion och lockade en annan elev från andra gruppen till var grupp. Alla hade att säga någonting i diskussion och det var jättebra vi haft en roligt diskussion tillsammans. Det värkte att alla intresserad av Zlantans bok.

1 kommentar:

  1. I dag bidrog du mycket till diskussionen. Det du tog upp om Zlatans relation till sin pappa var mycket intressant och fick oss alla att fundera och diskuterade vidare.

    SvaraRadera